TanssiAallon paritanssikurssit Torniossa

Rakkaat Tornion tanssikurssilaisemme!

Tässä koko ajan muuttuvassa ajassa on tullut nyt myös sellainen muutos, että emme Jarin kanssa pääse hetkeen vierailemaan luonanne Torniossa viikoittain. Tämä ilohan meillä on ollut kesätaukoja lukuun ottamatta aina tammikuusta 1995 alkaen, pois lukien tietysti tämä poikkeusaika. Saimme tammikuussa 2020 viettää ihanat 25-vuotisjuhlat Järkällä!

Sauli Hyöppinen on yli 25 vuoden ajan ollut meidän yhteyshenkilömme, vaikka hänen edustamansa yhdistykset ovat muuttaneet nimeään useampaan otteeseen. Järkän kursseista on usein puhuttu ”Aaltosen kursseina”, ja myös me olemme aina puhuneet ”meidän kursseista”, koska sitä ne ovat olleet; kiitos Saulin, joka on aina antanut isot vapaudet kurssiohjelman suunnitteluun, luottaen meidän ammattilaisuuteen. Viralliselta puolelta olemme kuitenkin aina olleet tuntipalkkalaisia.

Sauli kertoi loppuvuodesta, että Järkän tilanne on se, että kurssipäivä pitää siirtää takaisin maanantaille. Me selvittelimme Tanssikoulun tilannetta, ja totesimme, että vaihto takaisin aiempaan kurssipäivään ei onnistu meiltä. Korona on muuttanut asioita - olemme nyt Jarin kanssa kahdestaan, eivätkä joustomahdollisuudet ole enää sellaiset kuin aikoinaan kolmen pääopettajan + säännöllisten vierailijoiden aikana.

Järkän tanssikurssit jatkuvat tammikuussa maanantaisin hienon tanssijan, urheilijamiehen, kokin ja tanssiopettajan, Hannu Laurilan johdolla. Hannu on tanssivalle kansalle tuttu kaveri. kokenut opettaja Swengijengistä ja on myös tuurannut meitä useaan otteeseen Järkän kursseilla. Seuratkaa tarkempaa ilmoittelua Facebookissa!

Jahka tämä aika tästä rauhoittuu, me tulemme Jarin kanssa kyllä moikkaamaan teitä siellä Torniossa. Tulkaahan tekin sitten moikkaamaan meitä!

Teidän, Sari ja Jari

VIHREÄ: PERUSTEET
Aloita tästä! Oppiminen on helppoa eikä ennakkotaitoja tarvita. Jokainen tunti alkaa tanssin perusaskeleiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita. Vihreillä tunneilla on kannustava oppimisilmapiiri, mukava meininki sekä paljon muitakin tanssin ensiaskeleen ottajia. Huom! Samasta tanssilajista kannattaa käydä useampi vihreä ja vihreäsininen tunti ennen sinisille tunneille siirtymistä.

VIHREÄ/SIN.KULMA: PERUSTEET PLUS

Tämä tunti lähtee liikkeelle opetettavan tanssin perusteiden opettelusta, mutta lajit, joista tämä tasomerkintä löytyy, ovat perusteiltaan hieman haastavampia. Älä aloita tanssiharrastustasi tästä lajista! Jonkinlainen tanssikokemus on hyödyksi tälle tunnille tullessasi, mutta et kuitenkaan tarvitse ennakkotaitoja kyseisestä lajista.

VIHREÄ/SININEN: PERUSTEET/KESKITASO
Perusteet ovat sinulle ennestään tuttuja. Olet valmis kohtaamaan uusia haasteita ja tarvitset lisää varmuutta tanssiisi ennen sinisille tunneille siirtymistä. Opetusaiheita ovat mm. vahva perustekniikka ja hieman haastavammat tanssikuviot. Älä kiirehdi siirtymistä seuraavalle tasolle tältäkään tasolta. Saman lajin eri vihreäsiniset tunnit tuovat lisää taitoa ja varmuutta tanssiisi. Sinivihreillä tunneilla moni tanssija kokee voimakkaimman kehityskaarensa.

SININEN: KESKITASO
Tule sinisille tunneille sinivihreiden tuntien kautta. Tämä taso edellyttää kyseisen tanssilajin sujuvaa taitoa. Sinisellä tunnilla harjoitellaan kuvioiden variointia, saadaan vinkkejä musiikintulkintaan, syvennetään parityöskentelyä ja tanssiteknisiä asioita. Jotta vauhdikas kehittyminen tanssin parissa saisi jatkoa, hae paljon toistoja myös sinisellä tasolta. Opetusaiheiden vaihtelu takaa sen, että opit aina uutta. Toistosta ja tekemisen meinigistä koostuu huippuhyvä kivijalka vahvalle tanssitaidolle.

SININEN/PUNAINEN: KESKITASO/HAASTAVA
Nämä tunnit sopivat sekä sinisen että punaisen tason tanssijoille. Älä kuitenkaan kiirehdi sinipunaisille tunneille ennen kuin kivijalkasi on vahva. Oletamme, että sinulla on näille tunneille tullessasi jo paljon tanssikilometrejä takana. Opetettava tanssitekniikka on tarkkaa ja kuvioissa sekä musiikintulkinnoissa riittää pureskeltavaa myös pidempään tanssineille.

PUNAINEN: HAASTAVA
Olet valmis punaisille tunneille, kun tunnet ja osaat toteuttaa kyseisen lajin haastavammatkin variaatiot, osaat soveltaa aiemmin oppimiasi asioita uusiin haasteisiin, ja vientisi/seuraamisesi on laadukasta ja pystyt mukauttamaan sitä tanssiparisi tason ja tyylin mukaan. Kehonhallintasi on hyvällä tasolla ja tulkitset tanssissasi sujuvasti musiikkia. Sinulla on motivaatiota kehittää tanssisi yksityskohtia ja viedä tanssiasi sitä kautta uudelle tasolle. Punaisen tason tanssija on oivaltanut, että tanssitaidon kehittäminen on elinikäinen prosessi, jossa ei ole koskaan valmis. Haastavien tuntien tavoite on, että sinusta tulee monipuolinen, taitava ja suvaitsevainen tanssija.

TEEMA-KURSSIT:
Teema tuo uusia kivoja tanssilajeja kurssivalikoimaan tai tuttuihin lajeihin uusia aiheita, näkökulmia ja variaatioita. Teematunnit lähtevät perusteista, mutta etenevät vihreitä tunteja selkeästi nopeammin, ryhmän tason huomioon ottaen.