TANSSIAALLON PARITANSSIKURSSIT ROVANIEMELLÄ


Rakkaat Rovaniemen Saarenkylän Nuorisoseuran tanssijat!

Kuten alla olevassa tiedotteessa kerrotaan, SaNun viikkokurssit ovat TanssiAallon vierailujen suhteen jääneet nyt tauolle. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään tartunta tai altistuminen, vaan kävijämäärien iso romahtaminen tänä syksynä (ue tarkemmin Nastojen virallisesta tiedotteesta alla).

Aloitimme Jarin kanssa viikoittaiset opetusreissumme SaNulle reilut 23 vuotta sitten, ke 3.9.1997. Opetusilta oli alusta asti 4h kokonaisuus. Avajaisiltana lajit olivat Tango 2h & Lavajive 2h (lavajive tunnetaan nykyään paremmin Fuskuna). Järjestävänä tahona oli tuolloin Rovaniemen maalaiskunnan kansalaisopisto, vuosien saatossa järjestäjän paikalle on vaihtunut Napapiirin Seuratanssijat eli Nastat. Kaikki nämä 23 vuotta, tähän syksyyn saakka, SaNun tanssikurssit ovat olleet suurin opetusiltamme tanssikoulun viikkorytmissä (Oulu, Tornio, Rovaniemi, Raahe, Kempele, Pulkkila). Myös legendaarinen kävijäennätys 240 tanssijaa, tehtiin aikoinaan Sanulla. Laji oli Bugg, poikia oli 80, tyttöjä 160 – ja kaikki sujui kuin tanssi!

Toivomme kovasti, että tämä tauko olisi mahdollisimman lyhyt. Olemme Jarin kanssa miettineet myös sitä, oliko kurssi-illan siirtämisellä sunnuntaille jotain merkitystä kävijämäärän laskuun? Vai onko tämä kaikki nyt vain koronaa? Idea sunnuntaikursseista tuli TanssiAallon suunnalta, ja koskapa sekä Nastojen hallitus että ohjaajat tykästyivät ajatukseen, sitä päätettiin kokeilla. Tanssikursseja järjestetään kuitenkin teille TANSSIJOILLE, joten olisi mukava saada kommentteja aiheesta sähköpostiimme. Kiitos palautteesta jo etukäteen!

Voikaa hyvin, pysykää terveinä, tanssikaa!
Kaukohalauksin Sari & Jari sekä Satu, Rosa & Hannu

SaNun tiedote 22.9.2020

Vallitseva tilanne COVID-19:sta osalta näkyy tanssitoiminnassa ympäri Suomea. Vaikka olemme SaNulla ja muuallakin pohjoisessa onnistuneet välttämään sen, että joukossamme olisi sattunut altistumisia, niin silti ymmärrettävistä syistä moni aikaisemmin aktiivinen harrastaja pitää nyt taukoa tanssikursseista, -tunneista sekä iltatansseistakin. Osallistujamäärät muun muassa Aaltosten sunnuntaitunneilla on jäänyt jopa alle puoleen totutuista luvuista ja olemme nyt useamman viikon yhdessä SaNun johtokunnan sekä Tanssiaallon kanssa miettineet, miten tilanteessa kannattaisi toimia.

Meille molemmille järjestäjätahoille on tärkeää tarjota Rovaniemen tanssiharrastajille laadukasta opetusta, mutta toiminnan tulisi myös olla kannattavaa etenkin nyt, kun koronasulun vuoksi kevät teki valmiiksi ison loven monen tanssitoimijan lompakkoon. Jouduimme tekemään yhdessä ikävän päätöksen ja laittamaan Aaltosten sunnuntaitunnit nyt hetkeksi tauolle. Päätöstä ei tehty kevyesti ja montaa erilaista vaihtoehtoa ja kompromissiä pyöriteltiin ilmassa. Tiedämme, että Aaltosten tunnit ovat monelle olleet viikon kohokohtia ja myös hyvä väylä uusien jäsenten löytää tiensä Nastojen pariin.

Toivomme, että tauko ei kestä pitkään ja pääsisimme jatkamaan viikottaista yhteistyötämme jälleen mahdollisimman pian. Nastojen toiminta jatkuu viikkotuntien osalta normaaliksi: Tiistaisin perusteet, keskiviikkona keskitaso ja torstaisin haastava. Lisäksi pohdimme erilaisia tapoja lisätä hieman tanssia myös sunnuntaille. Seuratkaahan siis tiedotustamme sekä verkkosivujamme www.nastat.net niin kuulet ensimmäisten joukossa, mitä syksyllä on vielä tarjottavaa. Tanssiaallon toiminta myös jatkuu Lapissa Torniossa aina maanantaisin. Tornion tunneista voit lukea lisää täältä.


TanssiAallon rakastetut seuratanssikurssit Saarenkylän Nuorisoseuralla aina sunnuntaisin. Tasoja ja lajeja löytyy jokaiselle - katso kurssiohjelma ja tule mukaan! Kursseillemme voit aina tulla myös ilman omaa paria, kaikki pääsevät tanssimaan toimivan, vauhdikkaan parinvaihdon ansiosta.

Meillä voit aloittaa tanssiharrastuksen milloin vain ja osallistua juuri sillä aktiivisuudella, joka itsellesi tuntuu parhaalta - kurssimme ovat ns. "yhden illan kursseja" ja pyörivät edullisella kertamaksulla, joten kuukausien sitoutumista ei tarvitse miettiä. Uusia kursseja ja lajeja on tarjolla viikoittain, niin aloittelijoille kuin jo pidempäänkin tanssineille.

Tutustu kurssitarjontaamme Rovaniemellä ja tule mukaan hurmaaville tanssikursseille!

Kurssipaikka

Rovaniemen tanssikurssimme järjestetään Nuorisoseuratalolla, Saarenkylässä, osoitteessa Napapiirintie 10. Monipuolisessa kurssivalikoimassamme on haastetta kaikentasoisille tanssijoille vasta-alkajista lavojen konkareihin.

Opettajat

Rovaniemen viikkokursseilla opettajina vuorottelevat Tanssikoulun pääopettajat Sari ja Jari Aaltonen sekä Satu Ruohomäki.

Kurssien organisointi

Rovaniemellä tanssikurssiemme organisoinnista vastaa Napapiirin Seuratanssijat eli NASTAT. Nastojen puheenjohtajana toimii Pasi Jarkko. www.nastat.net

Hinnat

Jokainen kurssi-ilta on rakennettu tunti kerrallaan: illan ensimmäinen tunti on aina helpompi kuin toinen, ja niin edelleen. Päätä itse sinulle sopivat tunnit ja tule paikalle. Aloittelijalle sopivaksi katsottu aloituspituus on kaksi ensimmäistä tuntia. Tiesithän, että kursseillemme voit tulla myös ilman omaa paria - kaikki pääsevät tanssimaan!

Kurssihinnat:

1h 10€
2h 15€
3h 18€
4h 21€

Opiskelijat, työttömät ja Nastojen jäsenet: -1€

Huom! Alennus jäsenkorttia tai jäsenmaksun maksukuittia näyttämällä.

NUORISO-ALE: Alle 30 vuotiaat ilmaiseksi kahdelle ensimmäiselle alkeistason tunnille koko vuoden 2020 ajan.


Maksutavat:

Käteinen, Smartum Liikunta- tai kulttuuriseteli, Virikeseteli, Tyky-kuntoseteli ja ePassi.

Historian havinaa

Heti Tanssikoulun alusta alkaen Oulun Walolla kävi iso joukko innostuneita tyttöjä Rovaniemeltä asti. Muutaman vuoden kuljettuaan he ehdottivat, että ”eikö olisi helpompi, että te tulisitte meille Rovaniemelle kuin että me ajetaan tänne Ouluun monella autolla”. Syksyllä 1998 alkoikin yhteistyö Rovaniemen maalaiskunnan kansalaisopiston kanssa, ja jo muutaman vuoden kuluttua tehtiin pitkäaikainen kävijäennätys tanssikursseilla Suomessa: Buggkurssilla oli 240 tanssijaa! Jännittäväksi asian teki sen aikainen vaatimaton äänentoisto ja se, että paikalla oli 160 naista ja 80 miestä. Jälleen - eläköön parinvaihto ja teho-organisointi! Poliittiset muutokset ja kuntien yhdistymiset aiheuttivat sen, että ajan saatossa Rovaniemi tarvitsi uuden tilaajatahon ja siinä vaiheessa kuvioon astuivat Nastat eli Napapiirin Seuratanssijat. Alusta asti kurssit on pidetty Saarenkylän Nuorisoseuran massiivisen suuressa tanssitalossa, mikä on mahdollistanut sen, että Rovaniemellä on ylivoimaisesti suurimmat säännölliset viikkotuntimme – olisiko jopa Suomen suurimmat?!