TanssiAallon paritanssikurssit Walon maanantai-illoissa

HUOMIO Rakkaat tanssijamme!!

TanssiAalto liittyy yhteiseen rintamaan taistelussa koronavirusta vastaan. Tanssikurssimme siirtyvät toistaiseksi tauolle, to 12.3.2020 alkaen. Seuraamme virallisia ohjeistuksia ja tilanteen kehittymistä. Tiedotamme kurssien jatkumisesta täällä netissä ja Facebookissa. Seuraa siis ilmoitteluamme.

Pidetään yhteisvoimin terveyttä yllä!

Walon maanantai-illan kurssit ovat pääsääntöisesti lajien peruskursseja (vihreä väripallo), joilla opetus alkaa ihan alkeista. Oppiminen on helppoa etkä tarvitse ennakkotaitoja kurssille tullaksesi. Vihreällä tasolla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita.


HUOM! Perusteet 2 (klo 19-20) jatkuu aina siitä, mihin illan ensimmäisellä, Perusteet 1 -tunnilla päästään. Kakkostunnin opetus rakentuu siis ensimmäisen tunnin oppien ja taitojen pohjalle. Jos olet ko. lajissa vielä tanssiurasi alussa, niin suosittelemme vahvasti, että tulet mukaan jo klo 18 alkavalle Perusteet 1 -tunnille.

 
Ma klo 18-19 klo 19-20 klo 20-21
06.01. TANGO 1 FUSKU 2 Loppiaisen Levytanssit Kaikille!
13.01. TANGO 1
TANGO 2
TANGO
20.01. HIDAS VALSSI 1
HIDAS VALSSI 2
HIDAS VALSSI
27.01. FOKSI 1
FOKSI 2 FOKSI & FUSKU
03.02. RUMBA-BOLERO 1
RUMBA-BOLERO 2 RUMBA-BOLERO
10.02. KÄVELYHUMPPA 1
PERUSHUMPPA 2 TANGOVALSSI
17.02. FUSKU 1 FUSKU 2 FUSKU
24.02. SALSA 1 SALSA 2 SALSA
02.03. MUSIIKKI & TANSSI 1*
Opettajina Lasse Paasikko & Liisa Kontturi-Paasikko
MUSIIKKI & TANSSI 2*
Opettajina Lasse Paasikko & Liisa Kontturi-Paasikko
MUSIIKKI & TANSSI 3*
Opettajina Lasse Paasikko & Liisa Kontturi-Paasikko
09.03. HIDAS LAVAFOKSI 1 HIDAS LAVAFOKSI 2 HIDAS LAVAFOKSI
16.03. CHA CHA 1 CHA CHA 2 CHA CHA
23.03. ISKELMÄTANSSI 1 ISKELMÄTANSSI 2 BACHATA

* Tämä vierailukurssi on viikonpäivästä huolimatta suunnattu poikkeuksellisesti jo hieman kokeneemmille tanssijoille. Opettajina Finlanders-muusikko Lasse Paasikko sekä Liisa Kontturi-Paasikko (tanssinopettaja, YAMK). Ilta on kokonaisuus - tulethan mukaan jo ekalle tunnille!

Musiikki & tanssi: Opi ymmärtämään miten musiikki rakentuu, miten voit olla yksi orkesterin jäsen ja tulkita soivaa biisiä hyödyntämällä osaamistasi, tanssimatta mitään tiettyä lajia - tanssi niin kuin soittaisit!

Kurssien tasopallot kertovat kurssin lähtötason

VIHREÄ: PERUSTEET
Aloita tästä! Oppiminen on helppoa eikä ennakkotaitoja tarvita. Jokainen tunti alkaa tanssin perusaskeleiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita. Vihreillä tunneilla on kannustava oppimisilmapiiri, mukava meininki sekä paljon muitakin tanssin ensiaskeleen ottajia. Huom! Samasta tanssilajista kannattaa käydä useampi vihreä ja vihreäsininen tunti ennen sinisille tunneille siirtymistä.

VIHREÄ/SIN.KULMA: PERUSTEET PLUS

Tämä tunti lähtee liikkeelle opetettavan tanssin perusteiden opettelusta, mutta lajit, joista tämä tasomerkintä löytyy, ovat perusteiltaan hieman haastavampia. Älä aloita tanssiharrastustasi tästä lajista! Jonkinlainen tanssikokemus on hyödyksi tälle tunnille tullessasi, mutta et kuitenkaan tarvitse ennakkotaitoja kyseisestä lajista.

VIHREÄ/SININEN: PERUSTEET/KESKITASO
Perusteet ovat sinulle ennestään tuttuja. Olet valmis kohtaamaan uusia haasteita ja tarvitset lisää varmuutta tanssiisi ennen sinisille tunneille siirtymistä. Opetusaiheita ovat mm. vahva perustekniikka ja hieman haastavammat tanssikuviot. Älä kiirehdi siirtymistä seuraavalle tasolle tältäkään tasolta. Saman lajin eri vihreäsiniset tunnit tuovat lisää taitoa ja varmuutta tanssiisi. Sinivihreillä tunneilla moni tanssija kokee voimakkaimman kehityskaarensa.

SININEN: KESKITASO
Tule sinisille tunneille sinivihreiden tuntien kautta. Tämä taso edellyttää kyseisen tanssilajin sujuvaa taitoa. Sinisellä tunnilla harjoitellaan kuvioiden variointia, saadaan vinkkejä musiikintulkintaan, syvennetään parityöskentelyä ja tanssiteknisiä asioita. Jotta vauhdikas kehittyminen tanssin parissa saisi jatkoa, hae paljon toistoja myös sinisellä tasolta. Opetusaiheiden vaihtelu takaa sen, että opit aina uutta. Toistosta ja tekemisen meinigistä koostuu huippuhyvä kivijalka vahvalle tanssitaidolle.

SININEN/PUNAINEN: KESKITASO/HAASTAVA
Nämä tunnit sopivat sekä sinisen että punaisen tason tanssijoille. Älä kuitenkaan kiirehdi sinipunaisille tunneille ennen kuin kivijalkasi on vahva. Oletamme, että sinulla on näille tunneille tullessasi jo paljon tanssikilometrejä takana. Opetettava tanssitekniikka on tarkkaa ja kuvioissa sekä musiikintulkinnoissa riittää pureskeltavaa myös pidempään tanssineille.

PUNAINEN: HAASTAVA
Olet valmis punaisille tunneille, kun tunnet ja osaat toteuttaa kyseisen lajin haastavammatkin variaatiot, osaat soveltaa aiemmin oppimiasi asioita uusiin haasteisiin, ja vientisi/seuraamisesi on laadukasta ja pystyt mukauttamaan sitä tanssiparisi tason ja tyylin mukaan. Kehonhallintasi on hyvällä tasolla ja tulkitset tanssissasi sujuvasti musiikkia. Sinulla on motivaatiota kehittää tanssisi yksityskohtia ja viedä tanssiasi sitä kautta uudelle tasolle. Punaisen tason tanssija on oivaltanut, että tanssitaidon kehittäminen on elinikäinen prosessi, jossa ei ole koskaan valmis. Haastavien tuntien tavoite on, että sinusta tulee monipuolinen, taitava ja suvaitsevainen tanssija.

TEEMA-KURSSIT:
Teema tuo uusia kivoja tanssilajeja kurssivalikoimaan tai tuttuihin lajeihin uusia aiheita, näkökulmia ja variaatioita. Teematunnit lähtevät perusteista, mutta etenevät vihreitä tunteja selkeästi nopeammin, ryhmän tason huomioon ottaen.